Is zonnepanelen schoonmaken verstandig?

Jazeker, zonnepanelen schoonmaken is verstandig. Als zonnepanelen vuil zijn vangen ze minder zonlicht op. Denk bijvoorbeeld aan zand, stuifmeel, bladeren en vogelpoep. Dit levert een lagere opbrengst op. Soms hoor je dat zonnepanelen reinigen niet nodig is en dat een regenbui voldoende zou zijn. Toch zorgt een flinke regenbui er niet voor dat al het vuil weggaat. We raden aan het schoonmaken van je zonnepanelen niet zelf te doen, maar te laten doen door een professional.
Wanneer is de beste tijd om te reinigen?


We raden aan om uw zonnepanelen een keer per jaar te reinigen. De beste tijd hiervoor is begin maart, voordat de zonnige maanden weer aanbreken! Daarnaast is het altijd goed om eens per jaar de zonnepanelen te controleren op vuil. Uiteraard is dit ook afhankelijk van de omgeving waar u woont. Als er veel bomen in de buurt staan of als u vlakbij een drukke weg woont, dan is de kans op hardnekkig vuil op uw zonnepanelen groter.
     Werk wijze

Bij het reinigen van de zonnepanelen maken wij gebruik van osmosewater. Kalk en andere mineralen kunnen strepen achter laten op de panelen. Daarnaast kan kalk inbranden in het glas. Allemaal factoren die invloed hebben op het rendement van het zonnepaneel.

Vervuilingen zoals bacteriën, kalk, chloor, zouten en metalen filteren wij met behulp van ons osmosesysteem uit het water. Hierdoor ontstaat osmosewater. Kortom: een milieuvriendelijke oplossing, het beste resultaat en gegarandeerd veilig voor uw installatie.

Wij werken met het telewash systeem.