Glashelder resultaat

Vlekkeloze ramen dragen in hoge mate bij aan een nette uitstraling van uw woning of pand. Maar ook voor u of uw medewerkers is het prettig als zij door fris gewassen ramen kunnen kijken. Regelmatig glasonderhoud zorgt voor een langere levensduur van uw
glas, kozijnen en schilderwerk.

Elke opdracht begint bij het opmeten en analyseren van het project. Zo bepalen we welke hulpmiddelen er nodig zijn en bepalen we samen met u wanneer en hoe vaak we langs komen. Die hulpmiddelen kunnen bestaan uit de vertrouwde ladder en wisser, maar ook uit geavanceerde technieken. Hoewel we een globale planning met u hebben gemaakt, neemt onze planner ook altijd vooraf nog even contact met u op om de exacte plandag met u af te stemmen. Zo kunnen we zo goed mogelijk rekening houden met uw wensen.
Glazenwassen met Telewash

Wij maken als het mogelijk is gebruik van het moderne Telewash-Systeem. Bij telescopische glasbewassing wordt er gebruik gemaakt van osmosewater en een reinigende borstel op een uitschuifbare steel. Er kan zo een hoogte van wel 20 meter bereikt worden. Het grote voordeel van dit systeem is dat er geen ladders gebruikt hoeven te worden. Het werk is een stuk veiliger geworden door de komst van dit systeem.
Het Telewash-Systeem heeft veel voordelen ten opzichte van de klassieke manier van glazen wassen.

De voordelen van Telewash
Het Telewash-Systeem heeft veel voordelen ten opzichte van de klassieke manier van glazen wassen.

Milieuvriendelijk: geen reinigingsmiddel.
Het glas wordt minder snel her bevuild, u geniet zo langer van een schoon resultaat.
Geen achterblijvend residu zoals bijv. zeepresten.
Uw ramen drogen zo goed als vlek en streepvrij op in alle weersomstandigheden, zelfs in direct zonlicht.
Perfect inzetbaar op glas, kozijnen, zonweringen, zonnepanelen, gevelbeplating en gevelreclame.
Optimale bereikbaarheid. Geparkeerde auto's, fietsen e.d. vormen bijna geen obstakel meer.
Veilige en verantwoorde arbeidsomstandigheden.

Stralend resultaat
Worden uw ramen voor het eerst bewassen middels ons Telewash-systeem, dan kan het best vreemd overkomen dat de ramen nat achterblijven. Bij telescopische glasbewassing dient u er de eerste twee wasbeurten rekening te houden dat uw ramen niet geheel vlekvrij zouden kunnen opdrogen. Er bestaat een mogelijkheid dat er hier en daar wat spetters achterblijven. Deze spetters worden echter door het merendeel van onze klanten niet als storend ervaren. Hoe ontstaan deze spetters? Door de aanwezigheid van vuil en zeepresten welke tijdens het spoelen van de kozijnen en ramen afkomen (het nalekken van vuil uit de gevel en kozijn). Na een aantal wasbeurten is dit probleem opgelost, en zal het resultaat mooier zijn als op de traditionele wijze.  Zijn de spetters echter hinderlijk, komen wij uw ramen alsnog eens wassen. Het is dan wel noodzakelijk dat u ons hiervan binnen 24 uur na de werkzaamheden op de hoogte stelt.

Altijd schone ramen
Het Telewash-systeem dat wij gebruiken geeft het beste resultaat als wij frequent uw ramen en kozijnen wassen. Denk dan aan één keer per maand of eens per twee maanden.
U heeft dan gegarandeerd het hele jaar door een stralend uitzicht
     Traditionele Glasbewassing


Bij de traditionele glasbewassing wordt het raam schoongemaakt met de inwasser. Daarna wordt het raam drooggemaakt met behulp van een trekker. De glazenwasser droogt het raam met de trekker door S bewegingen te maken. Het voordeel is dat de trekker het contact met het raam niet verliest en het raam zo snel streeploos drooggemaakt kan worden. Deze methode vergt wel enige oefening. Door de grote veiligheidsrisico’s en de lichamelijke belasting wordt deze methode alleen nog maar toegepast voor de binnenzijde en staande hoogtes zoals beganegrond hoogwerkers en hangbakken.De Arbowet heeft als uitgangspunt dat de ladder als werkplek niet is toegestaan wanneer een ander, veiliger arbeidsmiddel kan worden gebruikt. Bijvoorbeeld
een vaste steiger, rolsteiger of hoogwerker telewash systeem. Ladders zijn vooral bedoeld om op de werkplek te komen, niet om als werkplek te gebruiken. Een ladder mag wel worden gebruikt wanneer de inzet van een ander arbeidsmiddel operationele, veiligheidstechnische of economische beperkingen met zich meebrengt.