Rolluiken reinigen


Het is belangrijk dat rolluiken zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant, schoon gehouden worden. Rolluiken reinigen en onderhouden is namelijk van belang voor een langere levensduur.  Rolluiken hebben met name een beschermende en isolerende functie. Dagelijks worden rolluiken blootgesteld aan (extreme) weersomstandigheden die groene aanslag en vieze lekstrepen op de rolluiken veroorzaken. Schone rolluiken geven de woning of het bedrijfspand een mooiere uitstraling dan wanneer ze smerig zijn. De binnenkant van een rolluik wordt snel vuil en kan een doorn in het oog zijn als u hier tegenaan kijkt en is tevens schadelijk voor u gezondheid in verband met het vormen van alg, vuil en schimmels. Tevens is het voor een optimale werking noodzakelijk om uw rolluiken schoon te houden. Het is daarom belangrijk om de bewegende delen te onderhouden.

Bij ons kunt u terecht voor het reinigen van de rolluiken. Tijdens het reinigen controleren wij de rolluiken op defecten of gebreken.

Reinigen van de binnenkant

Het reinigen van de buitenkant is een eenvoudige klus. Met het telewash systeem of softwash systeem kan het vuil vrij eenvoudig verwijderd worden. Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen is ten zeerste af te raden. Hierdoor ontstaan vervelende vlekken en oneffenheden op de rolluiken die niet meer te verwijderen zijn.

Aan de binnenkant van de rolluiken zit vaak veel vuil. Als dit niet gereinigd wordt, zal het vuil zich steeds sneller uitbreiden zoals alg,vuil en schimmels. Het schoonmaken van de binnenkant is een lastige klus. Het voordeel van het schoonmaken van de rolluiken is dat deze minder snel vuil aantrekken en blijft de laklaag glanzen.
 
Uw rolluiken gaan langer mee


We vermelden het al eerder, het is van belang dat de kwaliteit van uw rolluiken optimaal blijft. Hierdoor gaan ze veel langer mee! Bespaar uzelf de kosten van nieuwe rolluiken en kies voor een regelmatige schoonmaakbeurt. Onze vakkundige medewerkers reinigen rolluiken van ieder gebouw. Goed onderhoud zorgt voor een blijvende, goede werkingen van de rolluiken.