Anti alg en mos behandeling


De groei van algen en vervolgens mossen en vervuiling op daken, gevels en bestrating, is een natuurlijk proces dat de laatste jaren steeds ernstiger lijkt te worden.De wortels van mossen groeien in de poriën van dakpannen en klinkers. Mossen scheiden zuren af, welke invreten in het materiaal en onherstelbaar, zichtbare schade achterlaten. Door het tijdig verwijderen en bestrijden van algen en mossen, kan schade worden voorkomen en de uitstraling aanzienlijk verbeteren. Door de uiterst effectieve en preventieve werking van onze hoogwaardige, duurzame- ecologische en milieuvriendelijke producten, wordt na reiniging nieuwe alg en mosvorming op de langertermijn voorkomen.

Hoe ontstaat groene aanslag?


Groen aanslag op klinkers,beton, tegelsen dakpannen ontstaat onder invloed van verschillende factoren. Vocht en te weinig zonlicht zorgen voor een snellere ontwikkeling van algen en mos op en tussen de bestrating. In het najaar en winter zal groenaanslag hardnekkiger zijn dan in de zomer.

Over het algemeen valt er meer neerslag en is er minder daglicht. Ook het type materiaal waarvan de oppervlakte is gemaakt is van invloed op groene aanslag. Onregelmatig oppervlak en poreuze of zachtere materialen zorgen voor een betere hechting en groei van alg en mos.
 
Werkwijze

Er zijn verschillende manieren om van groene aanslag af te komen. Echter is niet elke manier is de juiste. Het gebruik van een hogedrukreiniger is bijvoorbeeld niet geschikt voor alle bestratingsmaterialen.
Bij betonproducten zo als bijvoorbeeld klinkers wordt de toplaag onder invloed van hoge druk enorm aangetast. De bovenlaag wordt poreuzer en ruwer, waar door de groene aanslag nog sneller zal hechten op het oppervlak. Daarnaast tast het ook de kleur aan van het betonproduct. Kleurstoffen in het beton verdwijnen sneller met als gevolg dat uw terras fletser van kleur wordt.

Wij gebruiken diverse middelen zoals bijvoorbeeld anti alg, anti mos. De softwash methode werkt hier ook uitstekend voor het voordeel van het softwash systeem is dat u gelijk resultaat ziet inplaats van de anti alg en anti mos wat eerst op genomen moet worden door de algen en mossen. Het merendeel van deze producten werkt op biologische basis en zullen niet de bestrating en naastgelegen borders aantasten. Door het werken met deze producten wordt het schoonmaken veel minder bewerkelijk als met een hoge drukreiniger of het schrobben van bestrating met een ander middel.